Skip to content

L’assegurança de llar desgrava Hisenda?

D’aquí a uns mesos caldrà fer la declaració de la Renda, com tots els anys, i és molt possible que t’estiguis preguntant si l’assegurança de llar desgrava en Hisenda.

Una pòlissa que et cobreix quan tens un esglai a casa -com una fugida d’aigua o si es produeix un incendi- i que et pot generar una altra sèrie de beneficis que no coneixes. Perquè sí, l’assegurança de llar desgrava en Hisenda, encara que hi ha algunes condicions que complir.

Requisits perquè l’assegurança de llar desgravi

A pesar que l’assegurança de llar desgrava en Hisenda, pot ser que el teu perfil no s’ajusti als requisits que actualment estan vigents. Pel que pren nota del següent.

Has adquirit l’habitatge abans de l’any 2013

Encara que hagis contractat una assegurança de llar, aquest no sempre te’l podràs desgravar. I és que hi ha unes certes condicions que has de complir. Entre elles, que l’hagis adquirit abans de l’any 2013. Et preguntes per què? Doncs perquè així ho recull la Llei 35/2006, de 28 de novembre. I és que tot habitatge comprat després de 2013 està exempta de l’aplicació d’aquesta interessant deducció si disposaves d’una pòlissa de llar.

El teu immoble està hipotecat

Una altra de les circumstàncies en les quals l’assegurança de llar desgrava en Hisenda és quan, a més d’haver comprat l’habitatge abans de 2013, has vinculat un immoble a ella. Aquesta ha d’estar en vigor, ja que, si ja has acabat de pagar-la, no podràs desgravar l’assegurança de la teva casa. Compleixes amb aquests requisits per a deduir la pòlissa?

L’habitatge es troba en lloguer

Contractar una assegurança de llar per a un habitatge que tens en lloguer és recomanable perquè puguis estar tranquil independentment del que passi. I sí, és possible desgravar la pòlissa si obtens rendiments per tenir la teva llar en lloguer. Això es deu al fet que l’assegurança es considera una despesa dins dels rendiments de l’immoble. No obstant això, això només és vàlid per a lloguers formalitzats abans de l’1 de gener de 2015.

Ets autònom

Com a autònom has d’afrontar una sèrie de despeses, però també tens altres avantatges i és que l’assegurança de llar desgrava en Hisenda. Això sí, sempre que l’activitat la duguis a terme des de la teva casa -per exemple, si ets un dissenyador freelance. No obstant això, només et podràs deduir el percentatge de l’habitatge que hagis destinat per a desenvolupar la teva activitat laboral, com pot ser el teu despatx.

Quant desgrava en Hisenda l’assegurança de llar?

Arribats a aquest punt, segur que t’estàs preguntant quant desgrava en Hisenda l’assegurança de llar. I és que, si compleixes amb tots els requisits anteriorment exposats, podràs aprofitar unes deduccions que poden ser interessants per a tu.

  • Si has adquirit el teu habitatge habitual abans de 2013 i encara estàs pagant la hipoteca, cobreix les caselles 547 i 548 de la teva declaració de la Renda. El percentatge de deducció que podràs aplicar no superarà el 15%. A més, la deducció màxima serà de 1356 euros, una xifra que has de tenir present en fer la Renda.
  • En el cas que siguis un arrendador i tinguis un contracte abans de 2015, la casella en la declaració que has d’emplenar serà la 0114. Podràs desgravar la totalitat de la prima sempre que inclogui responsabilitat civil, robatori o trencaments. Això no serà un problema, ja que una cobertura bàsica té ja la primera cobertura.
  • Com a autònom, dependrà de l’espai que li dediquis a la teva activitat dins de casa el percentatge que et podràs desgravar del pagament de la prima de la teva assegurança de llar. Fes bé els càlculs per a evitar problemes amb Hisenda o en el cas que es passi inspecció per la teva casa.

Sabies que l’assegurança de llar desgrava en Hisenda? Ara que saps que sí, contracta el teu. D’aquesta manera, estaràs protegit enfront de qualsevol esdeveniment inesperat que es produeixi i que pugui ocasionar-te danys molt cars d’afrontar. I si tens algun dubte, ja saps que pots posar-te en contacte amb els nostres assessors.

Back To Top