Skip to content

Com triar una assegurança de salut?

En èpoques d’austeritat és normal que vulguis fer retallades per a estirar més els diners que entra a casa, però és millor que contemplis fer-los en altres àrees com les factures de la llum o en consum en general.

No t’exposis a contractar una pòlissa de salut que no cobreixi les teves necessitats o que inclogui serveis que no necessites.

Fer una tasca de recerca prèvia i comparar les modalitats que existeixen fins a trobar una que s’ajusti al que necessites és el millor camí per a prendre la decisió correcta.

Assegura’t que l’asseguradora tingui experiència i bona reputació

En el moment de contractar una assegurança de salut amb una companyia asseguradora i posar a les seves mans la teva atenció mèdica, és important comprovar que aquesta companyia tingui bona reputació, anys d’experiència en aquest camp i, sobretot, que la relació qualitat-preu sigui justa sobre la base dels serveis que ofereix la seva pòlissa.

També és important que la companyia asseguradora tingui bons canals de comunicació amb els seus assegurats: números d’atenció gratuïta, xats que resolguin dubtes genèrics a qualsevol hora del dia i immediatesa a l’hora de respondre correus electrònics. Això és particularment important quan es tracta d’assegurances de salut.

Fixa’t en les cobertures que ofereix i en les seves exclusions

El segon aspecte que tenir en compte abans de contractar una pòlissa d’assegurança són les cobertures i els seus límits. De manera habitual, les assegurances de salut compten amb medicina general, infermeria i alguns tractaments bucals, però no tots tenen les mateixes cobertures ni els mateixos límits.

Estudia si compta amb atenció a malalties preexistents

Un dels requisits per a contractar una assegurança mèdica és completar un qüestionari responent a preguntes relacionades amb el nostre estat de salut, entre elles, especificar si sofrim de malalties ja existents a l’hora de contractar la pòlissa de salut.

Aquestes preguntes li serveixen a la companyia asseguradora per a avaluar els riscos econòmics que corren en acceptar-te com a assegurat i establir l’import de la prima de l’assegurança.

No t’oblidis dels períodes de carència

Els períodes de carència són aquells espais de temps durant els quals no pots gaudir dels serveis contractats. Normalment, això s’aplica a les especialitats mèdiques, encara que també hi ha asseguradores que inclouen l’ingrés hospitalari o determinades proves diagnòstiques en aquests períodes de manca.

El temps sol oscil·lar entre els 6-8 mesos, encara que convé que revisis bé el que s’indica en el teu contracte, ja que pot haver-hi uns altres temps diferents.

Analitza si t’interessa la modalitat amb o sense copagaments

Un altre element que convé que tinguis en compte en triar una assegurança de salut és saber si et pot interessar més contractar la modalitat amb copagaments o sense copagaments. Si et decantes per la primera alternativa, cada vegada que utilitzis un dels serveis que has contractat hauràs d’abonar una quota que pot ser major o menor en funció del servei i de la prima que estiguis pagant (com més econòmica sigui, més alt serà el copagament).

En el cas que decideixis contractar la modalitat sense copagament, la prima s’encarirà, però l’avantatge serà que podràs gaudir dels serveis de la teva assegurança mèdica sense preocupar-te de pagar res més cada vegada que els utilitzis. Això pot ser interessant si necessitaràs acudir molt al metge i no sols puntualment, en el cas que tinguis una patologia crònica, per exemple.

Si tens algun dubte més sobre com triar una assegurança de salut, no dubtis a posar-te en contacte amb els nostres assessors. Ells t’informaran de tots els aspectes que has de conèixer abans de la contractació d’aquesta pòlissa perquè, també, puguis triar la que millor s’adapti a tu.

Back To Top